Saturday, March 13, 2010

Toorjuustukook kirssidega (8-9 tk)

Väljas nagu juba oleks kevad, päike paistab ja toast vaadates tundub mõnus soe. Tuli kohe soov millegi marjase ja suvise järgi. Leidsin selle kirsikoogi retsepti Nami-Namist. Maitses tõesti hästi, natunatukene ehk oli suhkrut liiga palju, aga see ei muutnud minu positiivset arvamust sellest koogist. Toorjuust annab koogile sellise mõnusa kreemjase tekstuuri. Aga kindlasti saab alternatiivina kasutada ka kohupiima. Väga mõnus suutäis!

Vaja läheb:
75g margariini (toasoe)
4sl suhkrut
1 muna
3,2dl nisujahu
0.5tl küptsetuspublrit

200g maitsestamata Creme Bonjouri toorjuustu (üks pakk)
1 kirsikompott
2tl tärklist
2 muna
1tl vanillisuhkrut
3sl tuhksuhkrut


Kõigepealt pane kirsid sõelale nõrguma. Põhja jaoks sega kausis muna ja suhkur. Lisa toasoe margariin ja vähehaaval jahu ja küpsetuspulber. Sega suure puust lusikaga  jahu juurede, kuni moodustub pehme tainas. Pane külmkappi täidise valmimise ajaks.

Täidise jaoks vahusta kausis munad. Sega tassis omavahel tärklis, vanillisuhkur ja tuhksuhkur ning sõelu munadele juurde. Vahusta edasi. Lisa toasoe toorjuust ja vahusta ühtlaseks massiks. Sega lusikaga juurde kirsid. Võta põhi külmast, rulli sellest ümmargune ratas ja aseta 24cm läbimõõduga koogivormi põhja (eelnevalt põhi küpsetuspaberiga kaetud, ääred võiga määritud). Vala täidis põhjale ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit.


Üks koogitükk annab umbes 275 kalorit.

No comments:

Post a Comment