Tuesday, March 2, 2010

Küpsetatud toorjuustukook (8tk)

Selle juustukoogi valmistamine on minumeelest eriti lihtne. Ainuke "mure" on see, et valmistamise käigus läheb tavalisest rohkem kausikesi vaja. Maitselt meenutab võibolla natu-natukene kohupiimakooki, aga hoopis mõnusama nurga alt. See on minu peres üks lemmikumaid. Eile tegin seda venna sünnipäeva puhul.

Vaja läheb:
150-200g Digestive küpsiseid
100g sulatatud võid
1tl kaneeli

250g toorjuustu (soovitatavalt Philadelphia, Farmi..)
1.5dl hapukoort
1sl sidrunimahla
1tl vanillisuhkrut
0.5-1dl tuhksuhkrut
2 muna
näpuotsatäis soola
kaunistuseks riivisin shokolaadi

Enne valmistama hakkamist peaksid kõik komponendid toasoojad olema.
Purusta küpsised (tegin seda suure puust lusikaga) ning sega kaneeli ning võiga. Pane 24cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber. Suru küpsisesegu koogivormi põhja ning pane külmkappi, kuni valmistad katte.
Sega omavahel toorjuust, hapukoor, pool suhkrukogusest, sidrunimahl ja vanillisuhkur. Vahusta eraldi kaussides munavalge näpuotsatäis soolaga(tihedaks vahuks), munakollane ülejäänud poole koguse suhkruga. Sega toorjuustule juurde munakollase vaht ning ettevaatlikult vahustatud munavalge. Vala täidis koogipõhjale, küpseta kooki 150 kraadises ahjus 1 tund ja 25 minutit. Hea oleks panna ahju ka mingi veenõu, mis tagab selle, et juustukook ei mõrane. Kook on valmis siis, kui ta on pealt natuke helebeežiks läinud, ning natukene võdiseb veel. Lase koogil täielikult jahtuda.

Üks tükk sisaldab umbes 320 kcal.
Retsept pärit Toidutarest.


No comments:

Post a Comment