Friday, March 26, 2010

Puruvanad (24 tk)

Jällegi üks mõnus suvine amps. Ema tegi mul üsna tihti neid ja alati valmistas sellega kõigile rõõmu. Täna vaatasin huvi pärast seda retsepti, ja sain aru miks need nii maitsvad on. Taina sees on ka kohupiima mis annab hoopis mõnusama ja mahlasema maitse. Retsept on siis pärit raamatusarjast 100 rooga - Õunakoogid (väga hea raamat on muideks). Aga internetis on see retsept olemas näiteks Toidutares.

Vaja läheb:
3-4 õuna
200g kohupiima (1 pakk)
125g võid
3.5-4dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
3sl suhkrut
kaunistamiseks peotäis päevalille- või seesamiseemneid/mandlilaaste/kookoselaaste vms.

Hõõru kohupiim suhkruga. Sulata või ja sega kohupiimasegule juurde. Sega eraldi kausis omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning sõelu kohupiimasegule ja sega ühtlaseks tainaks. Pane külmkappi.
Nüüd koori õunad, eemalda südamikud ja lõika neljaks. Lõika umbes pöidla otsa suurused kangid. Võta tainas külmkapist ja jaota kaheks. Veereta ühest taina osast pall ning rulli ümmarguseks rattaks. Jaota ring pooleks, veelkord pooleks ja siis 4 sektorit veel omakorda kolmeks. (12 sektorit tuleb ühest rattast). Pane õunatükk laiema otsa peale ja keera samast otsast rulli. Aseta plaadile liitekoht allpool. Tee sama ka teise tainapalliga. Puista peale seemneid ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.


No comments:

Post a Comment