Tuesday, March 15, 2011

Õrnroosa unistus ehk linnupiimakook



Need, kelle mõtted hakkasid pealkirja lugedes linnupiimamaitselise ahvatluse poole liikuma, peavad kahjuks pettuma. Kuigi koogi nimi on linnupiimakook, ei ole maitse poolest neil midagi sarnast. Aga ega siis nimi torti riku. Nimetagem seda ükskõik kuidas soovite, aga teist nii õrna, siidist ja mahedat kooki on raske leida. Mind see igaljuhul võlus. Äkki võlub teidki?
Retsept Nami-namist.

Vaja läheb:
200ml vahukoort (1pk)
0.5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
500g hapukoort
5sl moosi (soovitatavalt ilma tükkideta-nt punasesõstra želee)
1dl vett
3sl želatiini

katteks: 100g šokolaadi, 2tl võid

Pane želatiin vette likku. Seejärel sulata veevannil. Samal ajal kui želatiin jahtub vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor ja moos, jätka segamist. Nirista pidevalt segades jahtunud želatiin hapukooremassi hulka. Vala saadud mass 20x30cm vormi, kata anum toidukilega (mina kasutasin hoopis vaakumkarpi) ning lase vähemalt 4h külmkapis seista.
Enne serveerimist pista vormi põhi korra kuuma vette (nii tuleb kook vormi küljest lahti) ning kummuta kook tordialusele. Katteks sulata šokolaad koos võiga, lase jahtuda ning nirista koogile. Pane tort külmkappi ja lase umbes kümme minutit seal seista, kuni glasuur taheneb.

No comments:

Post a Comment