Friday, October 8, 2010

Kohupiima brüleekreem (4-6tk)



Kohupiima brüleekreemi retseptist lugesin siit blogist. See on Roman Zaštšerinski retsept veidi mugandatud kujul. Magustoit maitseb meeldivalt ja kreemiselt. Mingit olulist sarnasust kreem-brüleega pole, peale kreemja tekstuuri ja karamellikatte. Sellest hoolimatu on tegu ühe üllatava küpsetisega. Nii mina kui kaassööjad jäid rahule ja olid meeldivalt üllatunud. Sellest retseptist saab 4 suuremat või 6 väiksemat magustoitu.

Vaja läheb:
400g 0.1% kohupiima
5 munakollast
4sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut

5-6sl suhkrut karamellikihi jaoks

Sega omavahel munakollased, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa kohupiim ja sega õrnalt läbi.  Tõsta lusikaga kuumakindlatesse magustoidunõudesse ning küpsea 100 kraadi juures 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist kuumuta väikeses potis suhkur. Ühtlasemaks pruunistumiseks võib potti aeg ajalt kallutada, kuid ära lusikaga sega (muidu pidavat tükki minema...). Kui suhkur on sulanud ja kergelt pruunistunud vala igale magustoidule veidi karamelli peale. Vajadusel aja lusikaga laiali. Lase karamellil taheneda ning serveeri.

3 comments:

  1. Taaskasutuskeskuse õnnelik leid :)

    ReplyDelete
  2. Mulle kohutavalt maitseb MOONI ehk siis ka Roman Zaštšerinski kreembrülee, kohe mitte ei taha ühega piirduda. Kui see kohupiimaga variant on kasvõi pooltki nii hea, siis on see kahtlemata super maitsev:)

    ReplyDelete