Sunday, January 30, 2011

Valge šokolaadi-toorjuustu kook


Võtsin käisile ning proovisin ära paljukiidetud retsepti. Nagu alati, juhtub mul mitmeid arusaamatusi. Olin üsna kindel, et kodus külmkapis on veel terve pakk hapukoort. Koju jõudes vaatas mulle vastu hädine tilk hapukoort ja pakk majoneesi. Viimane ei tundunud just kõige parema variandina. Olin sunnitud tegema mõned muudatused. Ilmselt koogi maitset ja välimust see eriti ei muutnud, kui siis ehk muna andis omaltpoolt veidi kollaka alatooni. Maitse poolest oli kook mõnusalt kreemine, magus ja suussulav. Retsept on pärit siit.

Vaja läheb:
500g toorjuustu
200g valget šokolaadi
3 muna
0.5 sidruni mahl

2dl hapukoort
1sl suhkrut

Sulata šokolaad (nt mikrolaineahjus või vesivannil). Sega omavahel toasoe toorjuust ja munad. Lisa šokolaad, pigista juurde sidruni mahl ning sega ühtlaselt läbi. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 160 kraadi juures 60 minutit. Sega omavahel hapukoor ja suhkur. Vala koogile, aja ühtlaselt laiali ning küpseta veel 10 minutit. Lase koogil ahjus jahtuda, seejärel tõsta toatemperatuurile jahtuma. Lase külmkapis üleöö seista. Serveeri mõne hapukama moosiga.

1 comment: