Saturday, February 5, 2011
Pähkli-šokolaadikook
Tegemist on ühe pehme ja mahlase koogiga, mis pealtnäha ei näegi šokolaadikoogi moodi välja. Ka maitse poolest pole ta nii üleliia šokolaadine, kui traditsioonilised šokolaadikoogid. Sellest hoolimata on kook tõeliselt maitsev ja ahvatlev. Maitseb kõige paremini soojast peas. Pere sõi ja kiitis.
Vaja läheb:
100g mandleid
200g tervete pähklitega šokolaadi
175g võid
3sl suhrkut
4 muna
2dl jahu
Glasuur: 100g šokolaadi ja 2sl võid
Sulata šokolaad ja lase veidi jahtuda. Sega omavahel pehme või ja suhkur. Eralda munakollased -valgetest. Lisa munakollased ükshaaval ja pidevalt vahustades või-suhkrusegule. Jahvata mandlid (kohviveskis) ja sega koos sulašokolaadi ja jahuga eelnevale massile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa vähehaaval ja õrnalt segades tainale. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivorm ning vala tainas vormi.
Küpseta kooki 160 kraadi juures 60 minutit.
Glasuuriks sulata šokolaad koos võiga ning nirista koogile. Peale võib veel raputada hakitud pähkleid. Serveeri soojalt, koos jäätisega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment