Tuesday, January 18, 2011
Tarretatud kohupiimakook
Tegemist on ühe mõnusalt lihtsa, valmistamiskäigult kerge ja maitsepoolest kreemja koogiga. Nagu näha, siis tarretatud koogid on mulle väga südamelähedased. Kui želatiini-hirmust üle saada on kõik edaspidine väga lihtne ning loogiline. Tulemusena ilutseb laual kaunis ja võluv kook.
Inspiratsioon blogist Kokkamine.
Vaja läheb:
200g vanillivahvleid
100g võid
6tl želatiini
1dl mahla (nt õunamahl)
500-600g vanilli-kohupiimapastat
5sl suhkrut
2 dl vahukoort
Serveerimiseks värskeid/külmutatud marju
Purusta vahvlid köögikombainis, sega juurde sulavõi. Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi ning ääred* küpsetuspaberiga. Suru vahvli-võisegu koogivormi põhja ja tõsta külmkappi tahenema.
Tõsta želatiin kuumakindlasse kaussi, vala peale mahl ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Seejärel sulata želatiin vesivannil, lase veidi jahtuda. Samal ajal sega omavahel kohupiimapasta ja suhkur. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja tõsta kohupiimasegu hulka, sega läbi. Viimasena nirista juurde pidevalt segades želatiinisegu. Kata koogivorm (kas suurema kausi või kile/fooliumiga) ning tõsta külmkappi üleöö seisma.
* Koogivormi ääri on väga kaval vooderdada sellise meetodiga: lõika koogivormi kõrgused ja selle ümbermõõdu pikkused ribad. Määri vormi ääred seestpoolt võiga kokku ning kleebi ribad koogivormi seintele. Nii jääb ka koogi äär ilus ja sile.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment