Sunday, January 23, 2011

Mahlane banaani-kohupiimakook


Olen alati olnud veendunud selles, et kohupiim ja banaanid sobivad ideaalselt kokku. Kerge tõuke seda kindluse mõttes kontrollida sain siit blogist. Laiskushoo tõttu ei viitsinud ma teha koogi põhjaks muretaigent vaid läksin lihtsama vastupanu teed. Kuna kapis ootasid oma järge Digestive küpsised ei pidanud ma pikalt mõtlema. Lõppkokkuvõttes võin öelda, et Digestive küpsised ja kohupiim sobivad omavahel tõesti hästi. Mõnusalt magus ja mahe. Sööjad kiitsid, "väga hea ja mahlane" ja kook kadus kiirelt. Ja mis kõige parem, koostisained saab vaid ühe käe sõrmedel üles lugeda!

Vaja läheb:
150g Digestive küpsiseid
75g võid

500g vanilli-kohupiima
2 muna
3 banaani
(soovi korral suhkrut)

Purusta küpsised ja sega juurde sulavõi. Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga (ära väljaspool koogivormi jäänud liigset küpsetuspaberit ära lõika, sest Digestive küpsise-või segust tilgub küpsemise ajal veidi rasva välja). Sega kohupiim munadega, soovi korral sega juurde ka suhkrut. Viiluta banaanid ning sega õrnalt kohupiimasegu hulka. Tõsta täidis koogipõhjale, aja lusikaga ühtlaseks. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit.

2 comments:

  1. Panin mandlilaaste kohupiimasegu sisse, see lisas koogile omapära. Igatahes läheb uuesti kordamisele. Väga hea kook.

    ReplyDelete