Tuesday, December 7, 2010

Piparkoogi-kohupiima pokaalimaius (2-3'le)


Olen endiselt jõulu-magustoitude lainel, teisti ju ei saakski. Kui piparkoogid maitsevad, meeldib ka see magustoit. Kohupiimakreem läheb seistes veelgi paremaks ning imab endasse veidi piparkoogi maitset. Juhul kui kohupiimakreemi jääb veidi puudu, võib selle hulka segada ka törts hapukoort. Väärt katsetamist. Seekord proovisin lihtsalt kohupiimakreemiga ja tulemus oli väga maitsev. Mis kõige parem, magustoit valmib ilma vaevata. Seega, lihtne ja kiire magustoit ootamatuteks juhtudeks.

Vaja läheb:
200-250g piparkooke
400g kohupiimakreemi
2sl suhkrut
1tl sidrunimahla

Purusta piparkoogid (kas köögikombainis või pudrunuiaga või mõnel muul loomingulisel moel). Sega kohupiimakreem suhkru ja sidrunimahlaga. Võta väiksemat sorti pokaal või madal klaas. Tõsta pokaali veidi kohupiimakreemi ja raputa peale piparkoogipuru. Korda eelnevat, kuni oled saavutanud soovitud kihtide arvu. Enne serveerimist hoia mõni tund külmas.

Retsept Nami-Namist.

2 comments:

  1. Väga armas blogi!
    Nii palju maitsvaid ja huvitavaid retsepte, mida järele proovida ja millest inspiratsiooni saada!
    Edu edaspidiseks ja päikest igasse päeva!:)

    ReplyDelete
  2. Oi, aitähh! Väga armas Sinust! :)

    ReplyDelete