Sunday, December 26, 2010
Kaneeli-mandli biscotti
Biscotti ehk teise nimega cantuccini on kaks korda küpsetatud koogi-laadne Itaalia päritoluga küpsis. Kõlab segadusseajavalt? Lihtsam on öelda lihtsalt kuivik. Kõige levinum lisand biscottile on mandel. Küpsiseid võib teha ka teiste pähklitega, kuivatatud puuviljadega jmt. ning kaunistada näiteks šokolaadiga. Küpsised on ideaalsed kaaslased tee- või kohvi kõrvale. Mulle väga meeldisid, mõnus krõbistada ja kaneel andis omaltpoolt veidi jõulupärasust juurde. Antud kogusest saab ühe plaaditäie küpsiseid.
Vaja läheb:
150g võid
5sl suhkrut
2 muna
1tl vanillisuhkrut
5dl jahu
1tl kaneeli
1tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
100g mandleid
Sega omavahel või ja suhkur. Lisa munad ja vanillisuhkur ning sega hoolikalt läbi. Teises kausis sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber ja sool ning lisa muna-või segule, sega. Viimasena lisa mandlid. Sõtku tainast veidi ning vormi 2 palli. Tõsta küpsetuspaberile ning vormi mõlemast tainapallist pikad pätsid (umbes 30cm pikkused ja 2cm kõrgused). Küpseta 175 kraadi juures umbes 30 minutit. Võta ahjust välja ning lõika terava noaga umbes sentimeetri laiused viilud. Aseta need laiema poolega ahjuplaadile ning küpseta veel umbes 5-10 minutit, kuni muutuvad kuldpruuniks. Enne serveerimist lase veidi jahtuda, jahtudes küpsised tahenevad.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment