Tuesday, December 21, 2010

Glögi-toorjuustukook


Glögi-toorjuustukook on palju ärevust ja üllatust tekitav. Sobib imehästi jõululauale kergeks magustoiduks. Kasutasid alkoholiga glögi kuna minu meelest on see parema ja vürtsikama maitsega. Efektsema välimuse jaoks tasuks kindlasti teha peale glögiželee kiht. Huvitava maitsega jõuluhõnguline kook.

Vaja läheb:
150g piparkooke
75g võid

Toorjuustukiht:
2 munavalget
4sl suhkrut
300g toorjuustu (NB! toasoe)
1sl (kuhjaga)želatiini/5 lehte
1dl hõõgveini/glögi
1tl kaneeli
2dl vahukoort

Želee:
2dl hõõgveini
1sl želatiini

Purusta piparkoogid peeneks, sega sulatatud võiga ning suru 24cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane täidise valmimise ajaks külmkappi. Pane želatiin kaussi, vala peale glögi ja lase 5-10min seista. Vahusta munavalged suhkruga ning sega õrnalt juurde toasoe toorjuust. Sulata vesivannil želatiin, lase veidi jahtuda. Samal ajal vahusta vahukoor, sega hulka kaneel. Lisa vahukoor muna-toorjuustu segule. Viimasena lisa pidevalt segades jahtunud želatiin. Vala saadud segu koogipõhjale. Lase külmkapis tarduda.
Želee jaoks leota želatiini hõõgveinis. Sulata želatiin vesivannis, lase veidi jahtuda. Vala želatiinisegu koogile, lase külmkapis umbes 4 tundi tarduda.




Retsept Nami-Namist

5 comments:

  1. Piparkooke kahjuks müügil enam ei olnud, kuid asendasin neid tavaliste küpsistega.
    Väga maitsev :)

    ReplyDelete
  2. kas hõõgveini peab ennem kuumutama või võib ka niisama külmana kasutada?

    ReplyDelete
  3. Ei pea. Kuumutasin koos želatiiniga.

    ReplyDelete
  4. Väga maitsev. Meeltmööda just neile kel liiga magusad koogid ei istu. Läbi ja lõhki jõulukook :)

    ReplyDelete
  5. Mul on hea meel, et maitses. Pole ise ka väga magusate kookide fänn :)

    ReplyDelete