Wednesday, February 16, 2011

Küpsised kaerahelveste ja šokolaadiga


No täitsa lõpp, selliste külmade ilmadega küll oma nina uksest välja pista ei tahaks. Veelvähem kui oled kohustatud jala liiklema. Nimelt otsustas mu kullakallis transpordivahend külmapühade puhul väikese puhkuse võtta. Jääb vaid loota, et ta streigi varsti lõpetab. Küpsiste juurde tulles - nende idee on pärit Ragne blogist. Mu emale väga maitsesid need, "super head" ütles ta ning ka töökaaslased olid tundnud huvi retsepti vastu. Sõbrapäeval proovisin teha neid küpsiseid ka valge šokolaadiga kuid pean tõdema, et piimašokolaad oli kohe kindlasti parem kaaslane. Küpsised on mõnusalt krõbedad, parajalt šokolaadised ja äratuntavalt kaerahelbesed.

Vaja läheb:
3dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
4sl suhkrut
0.5tl soola
200g kaerahelbeid (1sl=u 10g)
100g võid
1 muna
3sl vett
150g šokolaadi
50g pähkleid

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur, sool ja kaerahelbed. Lisa toasoe või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa muna ning sega ühtlaselt läbi. Vähehaaval lisa ka vesi, kuni tainas muutub pehmeks ning ei hakka käte külge. Haki šokolaad ja pähklid üsna peeneks ning sega taina hulka. Vormi tainas 2 pikemat vorsti (suru tainas tihedalt kokku) ja aseta sügavkülma umbes pooleks tunniks tahenema. Seejärel lõika vorstidest 1cm laiused rattad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni küpsised muutuvad kuldpruuniks. Lase veidi jahtuda.

Antud kogusest saab plaaditäie küpsiseid.

2 comments:

  1. Väga hea retsept ! Olen juba mitu korda teinud ning minu arvamus, et mida tihedamini need ''vorstid'' kokku suruda/sõtkuda, seda paremad tulevad. :)

    ReplyDelete
  2. Aitähh, ka mulle meeldivad väga! Ja nõustun täielikult Sinu arvamusega :)

    ReplyDelete