Tuesday, June 14, 2011

Banaani-keedukreemi saiakesed (18tk)



Ma tean, et praegu on suvine aeg ja peaksin võtma viimast koduaia rabarberitest, aga kahjuks see aasta otsustasid rabarberivarred saledaks ning hõredaks jääda. Ja kui sammud juba turu poole seada, siis sealse kauba seast ahvatlevad mind punapõsksed maasikad. Tegelikult ei räägi see postitus ju üldse maasikatordist, mis mul külmkapis oma järge ootab. Aga küll see ka siia jõuab. Nende banaani-keedukreemi saiakeste idee tärkas mulle pähe üleöö. Vahel on sellised hetked, mil tuleb nii palju häid ideid, et ei jää muud üle kui need kirja panna. Nii oootavadki mõned ahvatlevad ideed paberil oma järge. Aga šokolaad on alati banaaniga imehästi kokku sobinud. Ja kuna mul on seinal imehea, alati õnnestuv keedukreemi retsept, oligi idee küpsetamiseks olemas.  Mulle väga maitsesid need saiakesed. Kolm komponenti- banaan, keedukreem ja šokolaad sobivad imehästi kokku. Ideaalsed külalistele pakkumiseks ja lihtsalt magusaisu rahuldamiseks.

Vaja läheb:
500g pärmi-lehttaigent
2 banaani
suhkrut

Keedukreem:
2dl piima
2 muna
3sl suhkrut
2sl jahu
1tl vanillisuhkrut

Glasuur:
4 ruutu šokolaadi
Kõigepealt valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast keema (tasasel tulel). Vispelda kausis munad suhkruga, lisa piim, vanillisuhkur ja sõelu juurde jahu. Klopi seni, kuni jahutükid lahustuvad. Kui piim keeb, vala pidevalt segades juurde munasegu. Pidevalt vispeldades kuumuta seni, kuni segu pakseneb (umbes pudingu paksuseks). Lase veidi jahtuda.
Vajadusel rulli tainas lahti ja lõika 18 ruuduks. Suru tassi või mõne muu ümara esemega ruudu keskele lohuke. Viiluta banaanid. Jaota keedukreem võrdselt iga ruudukese keskele ning tõsta peale banaaniviilud. Raputa saiakestele peale suhkrut. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni saiad muutuvad pealt kuldpruuniks. Lase veidi jahtuda ja valmista glasuur. Selleks sulata šokolaad ja pritsi peenikese nirena siiruviiruliselt saiakestele.

2 comments:

  1. väga maitsvad olid kindlasti. banaan ja keedukreem tundub hea kooslus :)

    ReplyDelete