Wednesday, June 8, 2011

Rabarberi purukook


Raskused on seljataga, väljas päike paistab - mida veel tahta? Aega muidugi napib, sest nii palju on askeldamist ja kõike muud. Sellest hoolimata püüan usinalt küpsetada, aga postitusteni jõudmine võtab lihtsalt veidi aega ja viitsimist. Selle rabarberikoogi retsepti sain Toidutarest. Tegin omapoolseid muudatusi ning tulemuseks oli üks mõnus paksema põhjaga veidi hapukas kook. Lisasin juurde veel peotäie astelpajusi, mis sügavkülmas oma järge oodanud olid. Kook maitseb kõige paremini soojalt, klaasi külma piimaga. Kui on isu veidi õhema põhjaga koogi järgi, siis võib tainast natukene vähem valmistada, veidi rohkem kui pool kogust. Ja kui eriti laisk olla, siis ei pea üldse rabarbrikeedist valmistama vaid saab ka toore rabarbriga hästi hakkama. Aga vahelduse mõttes on huvitav veidi teisiti toimida.

5 jämedamat rabarberivart
2dl vett
u. 1-1.5sl tärklist
1.5dl suhkrut

Purutaigen:
3sl suhkrut
2dl jahu
60g võid

Tainas:
7dl jahu
7sl suhkrut
2tl küpsetuspulbrit
0.5tl soodat
noaotsatäis soola
2 muna
3.5dl keefirit

Koori rabarber ja haki väikesteks kuubikuteks. Pane koos vee ja suhkruga potti ja keeda paar minutit, kuni rabarber on veidi pehmenenud. Viimasena lisa tärklis ning sega ühtlaselt läbi. Kuumuta veel, kuni segu pakseneb, umbes moosi paksuseks. Vajadusel lisa rohkem tärklist. Jäta keedis jahtuma.
Valmista purukate. Selleks sega omavahel jahu ja suhkur ning lisa sulavõi ja töötle purutaoliseks massiks. Tõsta kõrvale.
Nüüd valmista tainas. Selleks sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool. Teises kausis klopi lahti munad ja keefir. Vala keefirisegu jahu hulka ja sega ühtlaselt läbi. Tõsta tainas väiksemale ahjuplaadile. Vala ühtlaselt peale rabarberi keedis. Viimasena raputa peale puru. Küpseta 180 kraadi juures 45-55 minutit.

3 comments:

  1. Tegin ka seda kooki, aga kasutasin õunu jalisasin siia-sinna pisut vanillisuhkurt ning hiljem panin peale mandlilaastud. Ka nii täiesti saab ja lõpptulemus on maitsev..Selline huvitav maitse tuleb sellest Keefirist mulle tundub - pisut karamelline järelmaik, aga võib-olla on see vaid minu ettekujutus:D

    ReplyDelete
  2. Mulle meeldib väga see keefiriga tehtud põhi, kuidagi mõnusama maitse jätab :)

    ReplyDelete
  3. Sai siis eile pakutud seda kooki seltskonnas. Kõik kiitsid taevani :) Kiire, lihtne, odav ja vääääääga maitsev.

    ReplyDelete