Sunday, September 16, 2012

Jumalikult kreemjas kondenspiima-sõstrakook toorjuustga



Sõstrahooaeg on küll juba läbi ja ma jäin ilmselt veidi hiljaks selle retsepti postitamisega, aga alati annab kooki teha ka külmutatud sõstardest. Mina olen selline inimene, kes ise ei viitsi marju korjata, tavaliselt ostan ikka turult või poest. Aga seekord olin kodus abiks punaste sõstarde korjamisel ning otsustasin oma vaevaga korjatud punased sõstrad kohe ära kasutada. Kook ei ole üldse mitte hapu, nagu sõstrakookide puhul arvata võib. Ta on parajalt magus, tõeliselt kreemjas ning mõnusalt hapukas. Isegi mina, kes pole magusasõber, ei suutnud sellele koogile vastu panna.

Vaja läheb:
2.5dl rukkijahu
0.5tl küpsetuspulbit
4sl suhkrut
~75g võid
1 muna

1 purk kondenspiima (397g)
300g vanilje kohupiimapastat
200g toorjuustu
4 muna
~200g punaseid sõstraid (või muid hapusi marju)
1tl tärklist

Põhja jaoks sega omavahel rukkijahu, küpsetuspulber ning suhkur. Lisa või ja muna ning töötle ühtlaseks taignaks. Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru taigen koogivormi põhja ja äärtesse (natukene vähem kui 2cm kõrguseks). Pane koogivorm täidise valmimise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks sega ühtlaselt omavahel kondenspiim, kohupiim, toorjuust ja munad. Sega punassõstrad teelusikatäie tärklisega. Võta koogivorm külmkapist ning vala täidis koogipõhjale. Raputa ühtlaselt peale marjad. Küpseta 160 kraadi juures tund aega (kook jääbki veidi võdisev). Lülita ahi välja ja jäta kook kinnise uksega ahju jahtuma. Kui ahi on jahtund võta kook ahjust älja ja jäta toatemperatuurile jahtuma. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.

1 comment:

  1. Väga-väga maitsev kook! Kindlasti teen veel. Suur tänu retsepti eest.

    ReplyDelete