Friday, August 24, 2012

Jõhvikaparfee (4-6le)



Suvi on küll läbi, aga üks hilissuviselt jahutav maius võib marjaks ära kuluda. Maitseb nagu jäätis ja valmistada on imelihtne, lisaks saab koostisosad ühe käe sõrmede peal üles lugeda. Lõpptulemus üllatas mind väga positiivselt, sest olen alati skeptiliselt suhtunud igasugustesse parfeedesse ja sorbettidesse. Aga nagu näha, siis enne ei tasu hukka mõista, kui ise proovinud ei ole. Kindlasti soovitan proovida! Tänuväärne retsept on Selverilt, väikse omapoolse muudatusega.

Vaja läheb:
~200g külmutatud jõhvikaid
1.5dl suhkrut
2 muna
2dl vahukoort

Purusta jõhvikad 0.5dl suhkruga püreeks (nt. saumiksriga). Eralda munakollased valgetest ja vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased ülejäänud 1dl suhkruga. Vahusta koor. Sega marjapüreesse muhakollasevaht, seejärel vahustatud koor ning viimasena munavalgevaht.Vooderda väikesed vormid seest kile või fooliumiga (minul tuli 6 magustoitu) ning tõsta vaht vormidesse. Tõsta vormid sügavkülma vähemalt neljaks tunniks, soovitatavalt üleöö. Enne serveerimist kasta vorm korraks kuuma vette ning kummuta magustoit taldrikule. Enne serveerimist võid lasta parfeel veidi pehmeneda.

No comments:

Post a Comment