Friday, November 18, 2011

Kodune ricottakook hapukoorekattega



Kohupiimakoogid on kõik üsna sarnased, ainuke suurem vahe seisneb selles, kas kook on küpsetatud teralisest kohupiimast või siidisest kohupiimapastast. Minul tuleb vahetevahel selle esimese kohupiimakoogi isu. Mahe teraline kohupiim magusal küpsisepõhjal (või soovi korral muretaignal) on hea kaaslane tassikese tee või kohvi kõrvale. Viimase viimistluse annab hapukoorekiht krõmpsuva šokolaadipuruga.
Idee pärineb siit.

Vaja läheb:
150g Digestive küpsiseid
~60-70g võid

4 muna ja noaotsatäis soola
6sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
800g ricotta kohupiima
4sl hapukoort
2sl tärklist

2.5dl hapukoort
4sl suhkrut
25-50g šokolaadi

Põhja jaoks purusta Digestive küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud 26cm läbimõõduga koogivormi.
Täidise jaoks eralda munavalge munakollastest ning vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks vahuks. Jätka mikserdamist ning lisa munakollastele ricotta ja hapukoor. Sõelu hulka tärklis ning viimasena sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 1h.
Kui kook on valmis, sega kokku hapukoor ja suhkur ning vala ühtlaselt koogile. Küpseta ahjus veel umbes 7 minutit, kuni hapukoor tundub tahkemana. Lase koogil jahtuda ning soovi korral kaunista hakitud šokolaadiga. Kook maitseb parimalt külmast peast.



6 comments:

  1. Tere! Proovisin täna seda kooki teha. Kook tuli väga hea ja huvitava maitsega. Olen lihtne ja mugav inimene ja ei näinud põhjust seda hapukoore katet ja šokolaadi sinna peale veel lisada. Korjasin suvel meeletult mustikaid ja need on mul sügavkülmas ja panin neid nii koogi peale, kui ka kohupiima segu sisse. Tahtsin, et tuleks natuke mahlakam. Üldiselt ma ei kasuta küpsiseid põhja tegemiseks vaid ikka mingit mure,liivataigent ja minu jaoks oli see küpsisepuru segu seal põhjas liiga magus ja rammus, kuid sõbrale väga maitses. Aitäh selle hea retsepti ja mõtte eest!!!

    ReplyDelete
  2. Hea kuulda, et maitses. Koogipõhi käib vastavalt tujule. Seekord tegin küpsisepõhja :)

    ReplyDelete
  3. Super hea kook, aitäh!!

    ReplyDelete