Sunday, October 30, 2011

Mõnusalt kakaone kondenspiima-toorjuustukook


Selles koogis võidutseb kondenspiim- asi, mida ma nii naljalt kookides ja teistes küpsetistes ei kasuta. Mulle absoluutselt ei maitse väga magusad asjad. Minu jaoks on juba 2 teelusikatäit suhkrut tee sisse panna liig, sest see rikub tee maitse. Mõne koogi puhul on aga magusus hea- sööd ühe väikse tüki ja jood kõrvale tassi kanget kohvi või teed. Selle küpsetise puhul on magususe tasakaalustajaks kakao, mis jätab huvitava ja maheda maitse just tänu veidi mõrjkale kakaole. Kook maitses paljudele, ka mulle. Tavaliselt maitsen ma sentimeetrise killu oma küpsetisest, et objektiivset hinnangut anda. Aga seekord sõin suure tüki, sest sellele koogile oli tõeliselt raske vastu panna! Algne koogi idee pärineb Toidutarest.

Vaja läheb:
0.7 pakki Selga kakaoküpsiseid
~60g võid

450g toorjuustu
4 muna
1 purk kondenspiima (395g)

1.5dl hapukoort
4tl suhkrut
5-6tl kakaod (mõrkjas, ilma suhkruta)


Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised (nt. köögikombainis), sulata või ning sega kokku. Suru küpsisepuru koogivormi põhja.
Täidise jaoks vahusta toorjuust, lisa juurde munad ning viimasena vala hulka kondenspiim. Sega ühtlaseks ning vala koogivormi. Küpseta 160 kraadi juures 50-60 minutit (soovitatav oleks ahju asetada ka üks veenõu, kuna juustukook armastab küpseda niiskes keskkonnas). Valmista kate. Selleks sega omavahel hapukoor, suhkur ja kakao. Vala kate koogile, aja laiali ning küpseta veel 5-7 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.

6 comments:

  1. Kondenspiim on jällegi minu lemmik:).

    ReplyDelete
  2. Magusaisu rahuldamiseks on kondenspiim ideaalne valik!

    ReplyDelete
  3. Kas koogile sobibki tavaline kondentspiim? Ei pea olema keedetud variant? :)

    ReplyDelete
  4. Retseptis on mainimata jäetud kui palju hapukoort peab kakopulbriga segama? :)

    ReplyDelete