Wednesday, October 12, 2011

Siidiselt kreemjas šokolaadikook



Minu jaoks on kahte sorti šokolaadikooke: ühed on sellised, mis on pehmed, kohevad ja koogilaadsed; teised aga kreemjad ja suussulavad. See šokolaadikook siin vastab viimasele kirjeldusele. Olen seda kooki teinud mitmeid kordi ning kook on saanud palju kiidusõnu. Kes mõrudama maitsega šokolaadi ei armasta, võib kasutada ainult piimašokolaadi. Ainult tumedat šokolaadi kasutades tuli kook minu jaoks liiga mõru, kuigi ma olen suur suur tumeda šokolaadi armastaja. Aga eks maitse asi, minu meelest tuleb kook parim sellisel viisil, nagu allpool on välja toodud.

Vaja läheb:
~150g Digestive küpsiseid
75g võid

400g toorjuustu
2 muna
2sl suhkrut
100g piimašokolaadi
100g tumedat šokolaadi
1.4dl hapukoort
1tl rummi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja ja äärtele, umbes 3cm kõrguseks.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust ja suhkru omavahel. Teises anumas klopi lahti munad ja lisa toorjuustusegule, sega ühtalselt läbi. Sulata šokolaad (mikrolaineahjus/vesivannil), lase veidikene jahtuda. Lisa sulašokolaadile hapukoor ja rumm. Vala šokolaadisegu toorjuustusegu hulka ja sega läbi. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lülita kuumus välja ja lase koogil ahjus kinnise uksega tunnike järelküpseda.  Võta kook ahjust, lase jahtuda ning aseta külmkappi vähemalt kaheks tunniks, soovitatavalt üleöö.

19 comments:

  1. Vot see on üks parimaid kooke üldse. Teen seda pidevalt :) Aitäh imemaitsva retsepti eest :)

    ReplyDelete
  2. Ilusad sõnad teevad tuju kohe heaks. Mul on ainult hea meel, et maitseb :)

    ReplyDelete
  3. Super kook! Ma ei ole shokolaadikookide austaja .. tegin selle koogi külla kaasa ja palusin pärast paar tükki koju kaasa :) Ja nüüd teen jälle! Aitäh!

    ReplyDelete
  4. Teen ka päris tihti seda kooki, kuna sellest on kujunenud paljude lemmik. Hiljuti jälle, elukaaslase tungival soovil. Hea meel, kui ka teised minuga vaimustust jagavad :)

    ReplyDelete
  5. Nüüd teen kuu aja jooksul seda kooki juba neljas kord, või viies? :) Täitsa uskumatu :)

    ReplyDelete
  6. Kiusatusele võib vahel ka vastu panna :)

    ReplyDelete
  7. Saladuskatte all võin öelda, et sarnase koogi retsept on varsti tulemas. Veidi katsetamist ja põnevust juurde :)

    ReplyDelete
  8. järgisin täpselt retsepti, aga keset küpsetamist kook kerkis ja siis kui ahju kinni olin keeranud vajus tössi :( milles jama?

    ReplyDelete
  9. Oi, kahju, et nii läks. Ma ei oskagiöelda, milles asi, kuna ise teen seda kooki pidevalt ja pole kunagi nii juhtunud. Vahel on äärde ainult mõni väike mullike löönud. Kook ei tohiks iseenesest üldse kerkida. Äkki segamisel läksid veidi agaraks ja sattus taigna sisse liiga palju õhku...? Või siis on mingi jama nende ahjudega. Kahjuks ei oska öelda. Proovi uuesti, äkki õnnestub seekord :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pigem on asi selles, et munad klopiti liiga vahtu.

      Delete
  10. kas munad peab kergelt läbi kloppimavõi lausa vahtu ajama?

    ReplyDelete
  11. Kergelt kloppima. Ma vahel olen isegi nii laisk, et panen otse toorjuustu hulka ja alles seal segan läbi. :)

    ReplyDelete
  12. See on lihtsalt võrratult hea kook.Ülimaitsev :P Kõik kes maitsenud seda,on kiitnud taevani.Hakkan kohe valmistama,et homme külalistele pakkuda.Suur aitähh selle suurepärase retsepti eest! :)

    ReplyDelete
  13. Tore kuulda! Kui kook muutub vahel igavaks, soovitan segada umbes pool tassi hapukoort ja paar teelusikatäit suhkrut ning valada küpsend koogile ja küpsetada veel mõni minut, kuni on tahenenud. Annab ilusa välimuse ka :)

    ReplyDelete
  14. Tere, mul ei ole kodus rummi,kas peaks jätma koogi tegemata?

    ReplyDelete
  15. Suureparane! Kasutasime Kalevi tumedat kirsisokolaadi ja rummi asemel viskit. Lisasime 200 g vaarikaid sisse. Fantastiline tulemus!

    ReplyDelete
  16. Tere
    Ma ei tahaks eriti rummi panna, kuna kodus lapsed. Kas saaab ka ilma või peaks muu koogi valima?

    ReplyDelete