Monday, September 12, 2011

Mure õunakook mahlase täidisega



Üllataval kombel meeldib mulle siiani õunakookidega katsetada. Sellisel kujul kooki ei olnud mina varem küpsetanud. Kui nii vaadata, siis koogis on veidi Ameerikapärasust. Seal küpsetatakse õunakook enamastu muretaigna põhjal, täidiseks hapukad õunad ja peale see sama muretaigna kate. See kook siin on veidi küpsiselaadse mureda põhja ja kattega ning jogurtiselt mahlase sisuga. Sobib hästi kohvi kõrvale, külalistele pakkumiseks ja niisama maiustamiseks. Maitseb kõige paremini jahtunult, külmast peast.

Vaja läheb:
5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
4sl suhkrut
150-175g võid
2 muna

3 õuna
2dl ahjuõuna jogurtit
2 muna
kaneeli
fariinisuhkrut

Määrimiseks: 1 lahtiklopitud muna

Taigna jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa või ning töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka munad ja sõtku/sega taignaks. Tõsta taigen külmkappi.
Samal ajal viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Sega omavahel munad ja jogurt. Võta taigen külmkapist ja suru 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 24cm koogivormi põhja ja äärtesse. Lao peale mitu kihti õunu. Raputa õunad kaneeli ja suhkruga üle. Vala peale jogurti-munamass. Rulli ülejäänud 1/3 taigent koogivormi suuruseks rattaks ning suru täidisele peale, ka äärtele. Soovi korral määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures u 45 minutit, kuni kook muutub pealt kuldpruuniks. Enne serveerimist lase jahtuda.

3 comments:

  1. Tere, Leidsin su blogi ja ülatavalt palju häid kooke:), viimase õunakoogi kohta soovin täpsustada, 2/3 läheb põhjaks ja servaks, aga 1/3? mis sellest saab?
    Lugupidamisega, Parbi

    ReplyDelete
  2. Oi, suur tänu! See viimane 1/3 jäi kahe silma vahele :) Parandan vea. Seda, et meeldib, on alati tore kuulda!

    ReplyDelete
  3. Tänud, proovin Sinu lehelt nädalavahetusel seda kooki ning kindlasti ka mõnda soolast pirukat. Sinu lehte on "isuäratav" lugeda:),
    Parimat,
    Parbi

    ReplyDelete