Wednesday, July 6, 2011

Mure šokolaadikook



Olen tagasi Bulgaariast ja mõnevõrra rikkamate teadmistega- seal Musta mere ääres küll süüa teha ei osata. Üks kord saad lõhe asemel imeliku välimusega valge kala, teine kord pea et läbipaistval vettinud põhjal pitsa või hoopiski seebivee maitse ja kollaka settega mojiot. Lõpuks toitusime viimastel päevadel kebabist, mis tundus ainukese asjana, mida nad hästi teha oskavad.
Selle šokolaadikoogi kohta nii palju, et maitseb see kõige paremini ahjusoojalt. Võrreldes tavaliste "niiskete" šokolaadikookidega on see siin üsna õhuline ja mure. Seetõttu vajab kõrvale mõnda mahlast lisandit - olgu selleks siis jäätisepall, hapukas moos või hapukooreglasuur. Mina julgeks taina sees katsetada ka mõnda marjalisandit.
Retsept pärit siit.

Vaja läheb:
200g tumedat šokolaadi
150g võid (toasoe)
4sl suhkrut
4 muna
1.5dl jahu

Glasuur:
hapukoor, suhkur

Määri 24cm läbimõõduga koogivorm võiga ning raputa üle jahuga. Pane ahi 175 kraadi peale kuumenema. Sulata šokolaad vesivannil ja lase veidi jahtuda. Samal ajal vahusta toasoe või suhkruga ning sega juurde munakollased. Sega juurde sulatatud šokolaad ja sõelu juurde jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult šokolaadisegu hulka. Vala tainas vormi ja küpseta umbes 30-35 minutit. Glasuuri jaoks sega omavahel hapukoor ja suhkur ning vala koogile.

No comments:

Post a Comment