Sunday, July 17, 2011

Kohupiima-marjakook kookosepuruga



Ma ei hakka üldse valetama ja ütlen täie südamerahuga, et praegu on täpselt sellised ajad, kus ma ei viitsi mitte midagi suurejoonelist ette võtta. Lihtsalt puhata puhata puhata ja lõbutseda. Vahel tekib mõni hea mõte või koogiisu, siis saab see ka teostatud. Selle purukoogi puhul on hea see, et mustsõstarde hapukust tasakaalustavad kookoshelbed. Väga hea kook, mis valmib ilma vaevata ja maitseb külmast peast veel paremini kui soojalt.


Vaja läheb:
3.5dl jahu
6sl suhkrut
noaotsatäis soola
0.5tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
1.5dl kookoshelbeid
130g võid (toasoe)

600g kohupiima
150g hapukoort
2 muna
5sl suhkrut
6dl mustsõstraid või muid marju
2tl tärklist

Sega omavahel jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kookoshelbed. Lisa pehme või ja töötle purutaoliseks massiks. Kata küpsetusvormi (35x25cm) põhi küpsetuspaberiga ja raputa 3/4 purust vormi põhja. Käte abiga suru puru ühtlaseks õhukeseks koogipõhjaks.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Vala kohupiimasegu koogipõhjale. Sega omavahel marjad ja tärklis ning raputa ühtlaselt kohupiimasegule. Viimasena raputa peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadi juures u 40 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.




6 comments:

  1. Sai ära katsetatud jälle üks ahvatlev kook sinu kodukalt. Jätkub vaid kiidusõnu nii minu kui ka minu sõprade poolt, kes maitsvat kooki proovida said. Super hea, parajalt hapukas ja samas piisavalt magus. Jaksu sulle erinevate retseptide katsetamisel!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Tuju läheb heaks nii ilusaid sõnu lugedes. Suur aitäh!

    ReplyDelete
  3. Tehtud, ja ülihea.. Super blogi :)

    ReplyDelete
  4. Väga hea kook tuli, aitäh.
    Mul olid marjadeks pohlad ja mustikad, tainaski oli juba valmis tehtud.
    Kraamisin nimelt öösel oma sügavkülma ja sain kaks kärbest ühe hoobiga: sügavkülma selle aasta saadustele ruumi ja maitsva koogi.
    Häbiga pean tõdema, et tegin kooki öösel kl 24 paiku ja sõin 2 tk ära.
    No nii hea maitses.
    Selline öine mugimine võtab punastama, aga see-eest oli hiline töötegemine ühtlasi ka maitsev seiklus.
    Soovitan seda kooki ka teistele.
    Päevasel ajal muidugi. :P
    Tervitab
    Dee

    ReplyDelete
  5. Mul on väga hea meel et maitses! See on mul üks lemmikuid kohupiimakooke. Aga jah, ka minulgi kipub see küpsetamine vahel lükkuma öistele tundidele ja siis on maiustamine tõepoolest paratamatu :)

    ReplyDelete
  6. Mul on igal suvel üks hittkook. Tänavu see. Väga hea on tulnud. Nüüd Soomes pidin paar koostisosa asendama kohalikega, vaatame, mis öhtused külalised ütlevad. aitäh, hea retsept!

    ReplyDelete