Saturday, April 9, 2011
Banaani-rummi juustukook
Kui ma seda retsepti nägin, ei pidanud pikalt mõtlema. Pähe kerkis ainult üks mõte - ruttu ruttu poodi! Banaanid ja rumm sobivad ju imehästi kokku! Ja tõepoolest, kook andis selleks kinnitust. Maitse poolest meenutab ta sellist banaani-hapukoore kooslust. Veidi omapäraselt hapukas maitse, mida tasakaalustab glasuuriks šokolaad. Mulle see kook meeldis väga, ning sama kinnitasid ka pereliikmed. Tekstuurilt on õhuline ja mahlane ning maitselt huvitav ja uus.
Vaja läheb:
150g Digestive küpsiseid
50g võid
600g toorjuustu
6sl suhkrut
3 muna
3 suurt banaani
4sl rummi
100g šokolaadi, 2-3sl kohvikoort
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivorm ning suru küpsisesegu ühtlaselt vormi põhja.
Täidise jaoks sega toorjuustu suhkruga, lisa munad. Purusta banaanid (nt köögikombainis) ja lisa koos rummiga toorjuustu hulka.Vala täidis koogipõhjale ning küpseta 150 kraadises ahjus 1h ja 10 minutit. Lase ahjus jahtuda, jättes ahjuuks lahti. Kui kook on jahtunud valmista glasuur. Sulata šokolaad vesivannil ja lisa koor, sega ühtlaselt läbi. Vala segu koogile, kata kook glasuuriga. Lase üleöö külmkapis seista.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment