Monday, November 25, 2013

Midagi kohvisõpradele - kohvikakao ja Iiri kohvi

See postitus on pühendatud kohvisõpradele või soojade turgutavate jookide armastajatele. Tegin koostööd KohviSemuga. Kuna ma pole varem kohvi küpsetistes armastanud kasutada, piirdusin kohvijookidega. Ise olen väga suur kohvisõber ja ükski hommik ei möödu kohvi joomata. Kui mõelda kohvijookidele, siis tulid mulle esimesena meelde Iiri kohvi ja kohvikakao. Iiri kohvi on mõnus jook algava külma ja lumise talve vastuvõtmiseks ja kohvikakao midagi magusamat ja turgutavat neile, kes alkoholist lugu ei pea. Kuna kohvi teeb igaüks nii, nagu talle meeldib ja nii kange nagu ta soovib, siis siinkohal piire pole.

Kohvikakao:

Kohvi (kasutasin KohviSemu kohviube)
Mõrudat kakaod (võib asendada ka magusa lahustuva kakaopulbriga)
Piima
Suhkrut
Vahukoor (kaunistamiseks)

Kui valmistad ühe tassi jooki, arvesta umbes nii, et kohvi läheb 2/3 ja kakaod 1/3. Kui sa pole eriline kohvi fänn ja tahad pigem kaokaosemat jooki siis võid arvestada kogused pooleks. Valmista kohvi (vastavalt võimalustele, kas siis filter-, presskannu- või masina meetodil). Kuumuta piim, lisa juurde kakao (ühe tassi kohta kuskil 1.5-2.5tl) ning suhkur (maitse järgi). Vala tassi kohvi ning peale kakao. Kaunista vahukoorega (kasutasin pudeli oma).


Iiri kohvi:

Viskit
Kohvi (kasutasin KohviSemu kohviube)
Fariinisuhkrut
Vahukoort

Valmista kohvi (vastavalt võimalustele, kas siis filter-, presskannu- või masina meetodil). Raputa klaasi põhja fariinisuhkur (keskmise magususe jaoks 1tl, magusama jaoks rohkem). Vala
fariinisuhkrule nii palju viskit, kui hing ihaldab (väga kange pole ka hea, tavaliselt tuleks arvestada kuskil 4cl). Vala peale kohvi. Kaunista vahukoorega (kasutasin pudeli oma).

3 comments: