Wednesday, March 27, 2013

Purukattega šokolaadi-kohupiimakook



Tegelikult olen pikka aega mõelnud erinevates marja- ja õunakookidest, aga otsustasin ikkagi selle kohupiimase koogi ka ära proovida. Tegemist on üsna klassikalise kohupiimakoogiga, mida on elavdatud šokolaadiga ja purukattega. Sellist laadi koogi valmistamine on alati lihtne ja kindel tee õnnestuda, ja seda nii, et ka teised rahul oleksid. Kook maitseb lihtsalt ja koduselt, mõnus amps tee või kohvi kõrvale. Retsepti idee on pärit Šokolaadiraamatust.

Vaja läheb:
150g Selga šokolaadiküpsiseid
60g võid

Täidis:
75g valget šokolaadi
250ml vahukoort
6sl suhkrut
3 muna
400g kohupiima
300g toorjuustu
3sl tärklist
50g šokolaadilaaste

Purukate:
2dl jahu
1sl kakaopulbrit (mõru)
60g võid
4sl suhkrut

Põhja jaoks vooderda 26cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sulata või ning sega kokku ja suru koogivormi põhja.

Täidise jaoks sulata madalal kuumusel šokolaad koos vahukoorega ühtlaseks massiks. Tõsta kõrvale jahtuma. Samal ajal vahusta munad ja suhkur kergeks vahuks, lisa kohupiim ja toasoe toorjuust ning sega ühtlaseks massiks. Pidevalt segades lisa kohupiimamassile juurde šokolaadi-kooresegu, tärklis  ning  viimasena šokolaadilaastud.

Purukatte jaoks sega omavahel jahu, kakao, toasoe või ning suhkur. Vajadusel lisa veidi jahu ja soovi korral suhkrut. Puista puru ühtlaselt täidisele. Küpseta kooki 180 kraadi juures 60 minutit. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks veidi paokile ning lase koogil ahjus maha jahtuda. Soovitatavalt lasta koogil enne serveerimist üleöö külmkapis seista. Serveeri värskete marjadega.

No comments:

Post a Comment