Thursday, August 11, 2011
Sõstrakook martsipaniga
Ma pole eriline punaste sõstarde fänn, sest minu jaoks on nad liiga hapud. Kui ma seda kooki tegema hakkasin, ütles mu vend : "Mulle need punassõstra koogid ei maitse, need on tavaliselt kas liiga hapud või liiga magusad". Minus äratas selline märkus kerge võistlushimu, sest tahtsin tõestada vennale vastupidist. Sõstrakook saab küll olla parajalt magus. Sedapuhku tasakaalustas marjade hapusust mõnusalt magus martsipan. Kook maitseb kõige paremini ahjusoojalt. Lisandina võib kasutada kas jäätist või vanillikastet.
Vaja läheb:
100g martsipani
200g võid
6sl suhkrut
1tl soola
2dl keefirit
1.5dl mannat
5 muna
5dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
6dl marju (punaseid sõstraid nt)
Hoia martsipani enne koogi valmistamist külmkapis. Hõõru või suhkruga pehmeks. Lisa sool, keefir, manna ja munad. Riivi külmkapis olnud martsipan taina hulka ning sega läbi. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu taina hulka. Vala tainas suurde küpsetusvormi ning raputa peale marjad. Soovi korral raputa marjadele veidi suhkrut. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment