Vaja läheb:
7.25dl jahu
5sl suhkrut
1sl kaneeli
1tl jahvatatud nelki
0.5tl riivitud muskaatpähklit
5dl hapukoort/keefirit
1dl moosi (nt pohla)
150g sulatatud võid
1sl soodat
Glasuur: 3sl tuhksuhkrut ja veidi vett
Sega omavahel jahu, suhkur, kaneel,muskaatpähkel ja nelk. Lisa juurde hapukoor, moos, sulavõi ning viimasena sooda*. Vooderda suurem küpsetusvorm (25x35cm) või ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi ning aja lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase veidi jahtuda.
Valmista glasuur-selleks sega tuhksuhkrule juurde mõned lusikatäied vett, et tekiks paks keefirilaadne vedelik. Nirista glasuur koogile peale. Söö kohe, või oota kuni glasuur taheneb.
*Tainas tuleb kiirelt kokku segada ja kohe ahju panna, sest sooda reageerib üpris kiirelt. Viivitades ei pruugi kook enam kerkida.
Retsept mõningate muudatustega Nami-namist.
Kohe suuure plaaditäie tegid? Nii palju jahu ! Tahaks kindlasti proovida, olen suur piparkoogi fanaatik
ReplyDeletePäris ahjuplaaditäis ei teinud. Mul on selline kandiline 25x35cm vorm. Sellega tuli kook üks 4cm kõrgune. Ahjuplaadil tehes tuleb veidi õhem. Jahu läheb jah palju, aga maitse poolest on super.
ReplyDelete